Internasjonale orienteringskonkurranser

Orientering er en svært utbredt sport. Derfor arrangeres det også mange konkurranser. Det finnes både norske og utenlandske orienteringsløpere som reiser fra land til land for å konkurrere. Det arrangeres cuper og enkeltstående løp av varierende lengde, og mange nasjonale konkurranser er også åpne for internasjonale deltakere. Orientering i utlandet er ekstra spennende, ettersom man får oppleve ny og annerledes natur, og får nye utfordringer.

Nettsiden OrienteeringOnline.net er et fint sted hvis man vil ha oversikt over kommende konkurranser i andre land. Forsiden viser en kalender med kommende konkurranser, og ved å klikke på dem, får man all den informasjonen man trenger, og man finner en link til løpets nettside, dersom løpet har egne nettsider. Fra denne nettsiden kan man også registrere seg som deltaker, og dermed kan man ordne alt før man drar hjemmefra.

VM i orientering (WOC) er det største mesterskapet for de profesjonelle orienteringsløperne. World Orienteering Championships i 2014 ble avsluttet med siste løp i Italia. Arrangementet gikk av stabelen i Trentino fra 5.til 13.juli. For første gang vil man også konkurrere i sprintstafett. Til sammen skal det deles ut 5 medaljer i WOC-løpene. Det ble arrangert løp i sprint, sprintstafett, langdistanse, mellomdistanse og vanlig stafett.

Danmark, Sverige og Sveits har gode lag på mix-siden. Og hvis man ser på fjorårets resultater på både dame- og på herresiden, kan man nok forvente at spesielt Sverige og Sveits vil gjøre det bra alt sett under ett. De hadde veldig sterke løpere, spesielt Simone Nigglie og Matthias Kyburz fra Sveits, samt svenske Tove Alexandersson stakk seg fram som vinnere og tok andreplasser under mange av etappene. På bettingsider som Betsson vil nok disse landene bli gitt lave odds, fjorårets prestasjoner tatt i betraktning.

Enten man driver med orientering for moro skyld, eller man liker å konkurrere, er det morsomt å holde seg oppdatert om sporten. Det kan man gjøre på nettsiden til Norsk Orientering. Der finner man mye informasjon om sporten, og man finner nyttige linker.