Lagsport

Lagsport har den store fordelen av man trener sammen med andre. Det er morsomt å trene sammen, og det er også mye mer motiverende. Når man spiller for laget, presser man seg selv litt ekstra for å sikre laget seieren. Man oppmuntrer også hverandre, og kan kombinere treningen med det sosiale.

Fotball, håndball og volleyball er de største lagidrettene i Norge. Mange begynner å spille fotball allerede som småbarn, og man bygger opp vennskap og lagfølelse samtidig som man spiller. Lagsport egner seg fint for barn. Det er enklere for barn å være aktive når de trener sammen med andre. Lagsport føles mer som lek enn trening, og når noe er morsomt, kommer både barn og voksne til å fortsette med det. Lagsport egner seg også for eldre. De trenger også den ekstra motivasjonen og det sosiale samholdet man får ved å spille på et lag.

Lagsport er fin trening, og man trener samtidig opp sosiale ferdigheter og samarbeidsevne. På et lag nytter det ikke å være egoist og gjøre alt selv. Man må samarbeide for å lykkes. Evnen til å samarbeide trenger man også i andre sammenhenger, derfor er det ikke uvanlig at bedrifter lager egne bedriftslag. Da får arbeidstakerne både fysisk trening og samarbeidstrening. Lagsport er fin teambygging.