Ryder Cup 2014

Ryder Cup er en golfturnering der man konkurrerer som lag. Golf er vanligvis en individuell sport, men de fleste spillerne setter stor pris på å spille som et lag. Ryder Cup spilles mellom to lag. Det ene laget er fra Europa, og det andre laget er fra USA. I starten ble turneringen spilt mellom lag fra Storbritannia og USA. Da var det som regel USA som vant. Men etter at det europeiske laget begynte å hente inn spillere fra hele Europa, har Europa også tatt hjem mange seiere.

Ryder Cup spilles mellom to herrelag. Turneringen arrangeres annethvert år. De årene det ikke spilles Ryder Cup, spiller kvinnene en tilsvarende turnering, som heter Solheim Cup. Ryder Cup er en turnering der man bare spiller om prestisje. Det deles ikke ut noen penger, bare en vandrepokal.

De 40 første årene var Ryder Cup dominert av det amerikanske laget. Men etter at det britiske laget ble utvidet til et europeisk lag i 1979, har konkurransen vært mye jevnere. Hvert lag har tolv spillere, og turneringen går over tre dager. Man spiller om 28 poeng, og det første laget som får 14 ½ poeng, vinner turneringen.

I 2014 spilles Ryder Cup i Skottland. Turneringen starter ikke før 23.september, men det spekuleres allerede i hvem som kommer til å vinne. Alle har sine favoritter, og håper selvsagt på seier til sitt lag. Oddsen på Betsafe peker mot Europa, men USAs odds er ikke så veldig mye høyere. Det blir som vanlig en spennende konkurranse som mange golffantaster ser fram mot.

Årets turnering spilles på Gleneagles Hotel golfbane i Perthshire i Skottland. Dette er andre gang Skottland er vertsnasjon for turneringen. Stedet er historisk, ettersom den første, uformelle Ryder Cup ble spilt på denne banen i 1921. Da hadde ikke turneringen fått sitt nåværende navn, men mange regner likevel turneringen i 1921 som den første Ryder Cup-turneringen. Derfor vender turneringen hjem i år.