Hvorfor orientering er hot!

Så du visste ikke at det var varmt gjorde du?

Vet du hva orientering er? Det er en av de mest spennende aktivitetene som er tilgjengelige for friluftsentusiaster i alle aldre, og her er de gode nyhetene – det er billig. Hvis du liker å tilbringe tid ut av dørene, og du ønsker å bryte ut av din vanlige rutine, Orienteering kan være utfordringen du har håpet på. Tusenvis av menn, kvinner og barn rundt om i landet er avhengige av orienteringens mentale og fysiske rush. La oss finne ut hvorfor.

Først av alt, hva er orientering?

Orientering er en utendørs sport hvor du bruker et kart og et kompass for å finne veien gjennom en langrennsløype enten rolig eller konkurransedyktig. Slik fungerer det i utgangspunktet: Ved å bruke bare et kompass og et kart, vil deltakerne flytte fra ett kontrollpunkt til et annet til de når slutten av kurset. Hver deltaker – en orienteringsenhet – bruker en spesiell enhet, en unik en er plassert på hvert kontrollpunkt, for å markere sin scorecard dermed beviser at de faktisk har besøkt de nødvendige kontrollpunkter. Orienteringspekeren som når målstreken først, med alle kontrollpunkter besøkt, er vinneren. Høres lett ut, ikke sant? Så hva er fangsten?

Det er to hovedutfordringer for sporten.

Først er ruten ikke merket. Derfor må orienteringspekeren personlig navigere fra kontrollpunkt til kontrollpunkt ved hjelp av bare et kompass og et kart. For å lykkes med å gjøre dette, vil du alltid trenger å vite hvor langt du har reist og i hvilken retning. Deres kart, gitt på arrangementet, gir detaljert informasjon om terrenget som åser, landemerker, vannmasser og andre hindringer. For det andre, for å lykkes i orientering, trenger orienteringen gode kartleseferdigheter, evnen til å fokusere mentalt og evnen til å ta beslutninger. Hvis arrangementet er konkurransedyktig, gjøres alt dette så fort som mulig.

Den mest populære typen orientering er Foot Orienteering – forkortet som Foot-O – og det er en olympisk sport. Fot-O-utøvere i verdensklasse har vanligvis utholdenhets- og styrkeegenskaper som ligner på maratonløpere. Andre orienteringstyper inkluderer terrengsykkel, ski, løype og nattorientering. For å finne ut mer informasjon om orientering i byen din, kontakt USAs orienteringsforbund eller besøk vårt online utdanningssenter. Konkurranseorientering har blitt kalt “tenkende sport” og har blitt sammenlignet med “løping mens du spiller sjakk.”

Med orientering vil du forbedre dine problemløsningsferdigheter, dine beslutningsferdigheter, og du vil presse deg selv til nye nivåer av prestasjon. Alt mens du har det gøy. Mens fritid Orientering er ikke på langt nær så fartsfylt eller så trykkpakket som konkurransedyktig orientering, vil du fortsatt få et adrenalinrush når du har funnet veien gjennom kurset – og det er derfor orientering er Hot! Bruk denne informasjonen, så får du den riktig første gang. Få utendørs!